Home Rasinformatie Medisch Chemische Castratie

Login



Alle leden van De Greyhound Club kunnen een account aanvragen bij de webmaster
Advertentie
Chemische Castratie PDF Afdrukken E-mail
Voor u gelezen.

Chemische castratie.

Onlangs zijn er twee nieuwe producten op de markt gekomen om de reu chemisch te castreren. Dit zou bv handig kunnen zijn als je overweegt om echt te castreren maar nog niet zeker weet of het dat effect heeft wat je ervan verwacht of misschien bij gedragsproblemen ,hierbij moet men wel bedenken dat castratie om agressie op te lossen maar beperkt werkt, dit is nl afhankelijk van het soort agressie! Of als de hond om medische redenen niet onder narcose ( lees geopereerd) kan.
Men is nog aan het onderzoeken of het bij de teven als loopsheid preventie of bij urine-incontinentie toepasbaar is. Ook denkt men aan tumoren rond de anus, die door testosteron ontstaan, te kunnen behandelen. Kortom, men is nog aan het onderzoeken maar verwacht van deze middelen wel het één en ander. Van beide middelen wordt gezegd dat ze veiliger zijn dan het “oude middel Tardak” .

Het éne middel Ypozane is in tabletvorm en heeft als voordeel dat het geen invloed heeft op het “libido” van de reu en ook de kwaliteit van het sperma niet beïnvloed. Dit zou je kunnen toepassen bij goedaardige prostaatvergroting (bloed druppels en / of bloed in de urine)en bv bij urinewegproblemen. Deze middelen werken TIJDELIJK en in dit geval ongeveer 3 tot 6 maanden. Je hoeft het echter maar 1 week te geven en meestal zie je na 14 dagen al effect.

Het andere middel heet Suprelorin en is een implantaat dat oplost. Dit wordt dus met een injectie onder de huid aangebracht. Er zit een stof in die de vorming van testosteron tegen gaat en al na zo’n 4 weken begint te werken. Als het stofje “op” is ( na ongeveer een half jaar) en het implantaat opgelost is werkt alles weer normaal bij de reu en is dus ook de sperma productie weer hersteld. Bij dit middel neemt de “libido”van de reu wel af!

Mocht u een castratie overwegen en er nog niet uit zijn is het misschien een optie om eens met uw dierenarts te overleggen of één van bovengenoemde middelen een ( tijdelijke) oplossing is.
Share
 
Website design by GDB 2009 based on a RocketTheme template