Home Fokkerij Interviews Clubshow 2022
Advertentie
Afdrukken E-mail

Onderaan dit artikel staat het CV van onze keurmeester Mevr. Roel van Veen-Keur

Kijk hieronder voor  het CV van onze keurmeester Mevr. Roel van Veen-Keur

Op zaterdag 21 mei 2022 zal de KCM voor Greyhound, Magyar Agar , Galgo Espagnol, Chart Polski worden gehouden. Het is een buitenshow en dat is fijn. Het gangwerk van de hond komt op een veld buiten altijd beter tot zijn recht.

Het bestuur heeft mij uitgenodigd om dan te komen keuren. Deze uitnodiging heb ik met veel plezier aanvaard. Ik kijk er in spanning naar uit om veel dieren van uw mooie rassen te gaan keuren. Daarom heel graag tot ziens op 21 mei.

Vriendelijke groet Roel van Veen-Keur

Haar geboorte in de stad Zwolle berust op toeval. Als kind van een schipper had dat ook zomaar ergens anders kunnen zijn. Moeder vindt een hond aan boord maar niks, maar als Roel achttien is, koopt ze van haar eigen geld haar eerste hond. Dat is een Schotse herdershond. Daarna kwamen de Barsoi’s, daar heb ik 25 jaar van kunnen genieten. Zij zijn mijn grote liefde. Ik heb nu een Basenji als huisgenoot maar zou graag nog eens weer een Barsoi willen hebben.

Naast haar leven met man en honden is Roel ook geïnteresseerd in het keurmeesterschap en heeft ze in heden en verleden vele functies gehad in de kynologie. Zowel bestuurlijk, als exposant en als keurmeester. Ze heeft al voor vele rassen examen gedaan en is inmiddels groepskeurmeester van de Windhonden , Rasgroep 1 (Herdershonden en Veedrijvers) en aspirant-keurmeester voor groep 5.

Enkele van haar huidige functies in de kynologie:

  • Voorzitter Federatie Herdershonden (organisatie Joe Kat Show)
  • Keurmeester van Rasgroep 1
  • Keurmeester van Rasgroep 10
  • Keurmeester van zeven rassen uit rasgroep 2, de meeste rassen uit groep 5 en het Markiesje.
  • Examinator/gedelegeerde bij keurmeesterexamens.

 

Share
 
Website design by GDB 2009 based on a RocketTheme template