Home Nieuws Het laatste nieuws Internationaal Racing Champion titel voor Figo

LoginAlle leden van De Greyhound Club kunnen een account aanvragen bij de webmaster
Advertentie
Internationaal Racing Champion titel voor Figo PDF Afdrukken E-mail

FIGO- FCI International Racing Champion
[ CROSSING BORDER X MELODY VD SANPOLLIA ]

Op 27 augustus 2009 heeft Greyhound Figo de titel Internationaal Racing Champion van de Fédération Cynologique Internationale (FCI) ontvangen.

Een bijzondere prestatie, want om deze titel te bemachtigen moet de hond niet alleen snel maar ook mooi zijn. Ten eerste moet de hond twee CACIL's (= prestatie op de renbaan) in twee verschillende landen hebben behaald. Tussen deze beide CACIL's moeten ten minste 12 maanden zitten. Tijdens zijn rencarrière heeft Figo 16 x een finaleplaats behaald. In 2006 werd hij FCI Europees renkampioen en in 2007 was hij finalist bij de FCI Wereldkampioenschappen in Saschenheim/Duitsland.

Helaas is Figo’s rencarrière vroegtijdig geëindigd als gevolg van een blessure. Daarnaast moet de hond voor het behalen van de titel, nadat hij 15 maanden oud is, op twee internationale CACIB tentoonstellingen, onder twee verschillende keurmeesters, ten minste twee maal de kwalificatie "Zeer Goed' hebben behaald. Ten minste één van deze tentoonstellingskwalificaties moet behaald zijn voordat het tweede CACIL is gewonnen. Figo behaalde 1 x een ZG bij mevrouw Tromp-Pruijn en 1 x een U bij mevrouw Stuifbergen-Hoetjes.

 

 

Share
 
Website design by GDB 2009 based on a RocketTheme template