Home Rasinformatie Verschijningsvormen
Advertentie
PDF Afdrukken E-mail

De 3 verschijningsvormen van onze Greyhound

RENSPORT

De geschiedenis leert ons dat de Greyhound werd gebruikt om hazen te vangen. Deze dan direct te doden door ze in de nek te pakken en door hevig te schudden de nek te breken.

Deze jachtdrift werd door de Engelse adel gebruikt om hun vrije tijd mee zoet te brengen. Om te weten of jouw Grey beter het haas achtervolgt dan die van jouw buurman, werd er op een afgesloten terrein een haas losgelaten en twee Greyhounds werden na enkele meters voorsprong van het haas tegelijk losgelaten (geslipt).

Deze sport heet 'coursing'. Dit is nu nog slechts toegestaan met een kunstmatige prooi, bijvoorbeeld een plastic zak of een stuk vel.

Als alternatief werden er ovale renbanen aangelegd en konden de Greys toch laten zien wie de snelste is. Deze rensport wordt nog steeds uitgeoefend. Zeer weinig Greys doen aan coursings mee. Deze Greys hebben meestal een iets minder diepe borst. De hoekingen zijn niet overdreven evenals de grootte. Uiteraard is de bespiering zeer krachtig opgebouwd. Omdat de Greys met 4 of 6 tegelijk worden gestart, is een evenwichtig karakter van groot belang. Greys die storen zijn snel uitgerend.

SHOWSPORT

De Greyhound zoals de standaard weergeeft, is dieper van lichaam en toont meer hoeking in de ledematen. Is meestal aan of iets boven de ideale maat, zijnde voor reuen 71-76 cm en teven 68-71 cm. Door de iets langere benen zijn de spieren ook iets langer en minder bol. Deze Greys zien we meer op tentoonstellingen.

HUISHOND

Zoals de Greys van deze sporten als echte gezinsleden worden opgenomen in de familie, zijn ze ook vaak als gewone huishond bij de juiste gezinnen aanwezig. Ze moeten wel veel ruimte hebben en veel beweging. Deze Greyhound kan in bouw en / of karakter soms net niet voldoen aan de kwaliteiten die de sport vereist.

Daarom vinden deze Greys vaak een plek bij iets rustiger gezinnen. Alhoewel er vaak een kriebel komt opzetten om te weten hoe snel hun Grey wel is. Dan zijn er in Nederland 13 renbanen waar getraind kan worden zonder mee te doen aan wedstrijden. Een heerlijk tijdverdrijf met het hele gezin zo op de renbaan en jouw prachtige Grey zo te zien rennen.

 

VEEL PLEZIER.

Share
 
Website design by GDB 2009 based on a RocketTheme template